Mindfulness

Få ro på tankerne

Denne lille øvelse er en jeg selv bruger, når hovedet og tankerne fylder alt for meget. I dag lavede jeg den sammen med min søn på 5 år. Han var med på legen med det samme og var ikke længe om at finde og blive opmærksom på de forskellige elementer og sanser.

At vende opmærksomheden uden for dig selv og bruge din krop (i dette tilfælde sanserne) er en fantastisk og enkel måde at stoppe op og være tilstede i nuet. Det gode ved øvelsen er også at den ikke kræver nogen form for redskaber eller forberedelse – ligesom din vejrtrækning har du altid dine sanser lige ved hånden. Du kan gentage den lige så mange gange du har lyst. Ved at flytte dig til et andet sted/rum eller gå uden for, så sanser du noget helt forskelligt. Det virker bedst synes jeg, hvis du siger tingene højt og du kan som sagt sagtens lave det sammen med andre f.eks. dine børn.

Hvad gør du og hvad virker godt for dig, når skal have ro i hovedet og tankerne?