Relationer

Hvordan prioriterer du dine relationer?

Hvordan laver du aftaler med et andet menneske? Hvad betyder “skal vi snart ses?”? Er det en opfordring til, at man skal aftale en dag, hvor man kan ses eller er det bare den samme frase, som når nogen spørger “hvordan går det?”, men i virkeligheden ikke er interesseret  i at høre svaret, men blot spørger af høflighed.

Jeg har et ret anstrengt forhold til small talk. Kan sagtens se fornuften i small talk ift. at bryde isen, men så holder det altså ikke længere for mig. Det lægger afstand og en barriere, en maske, et filter ind imellem mennesker og gør at vi ikke (tør) viser vores sande jeg.

Det kan for mig opleves som eller være et udtryk for ikke at tage ansvar for situationen. Hvem har ansvaret for, at få fundet en dag, tid og sted, hvor man så rent faktisk kan ses, hvis spørgmålet “skal vi snart ses?” blot besvares med et”ja det kan vi godt”, men ingen handler på det. Jeg er meget lidt vild med ting der bare hænger der i luften og ikke bliver taget aktion på eller afsluttet. De fylder op og giver dårlige relationer.

Jeg laver med jævne mellemrum en relationscirkel for mig selv.

Inderst skriver jeg navnene de mennesker, som jeg har tættest på mig, som er vigtigst for mig og/eller som jeg bruger mest tid sammen med. Derefter navnene på dem, som er mindre og mindre tæt på mig længere og længere ude i cirklen.  Bagefter laver jeg enten en ny cirkel eller markerer med pile på den gamle (længere ud eller ind i cirklen), hvordan jeg gerne ville have mine relationer er fordelt. Det er både familie, venner, kollegaer m.fl., som sættes i cirklen. På den måde får jeg et klart billede af, om tingene stemmer overens med mine ønsker eller om jeg ikke har fået prioteret, som jeg gerne ville eller havde behov for.

Når først jeg har overblikket, så er det meget nemmere at få sagt til og fra. Nogen vil måske mene, at det er en lidt barsk måde at prioritere på. Men hvis jeg skal kunne se mig selv i øjnene og ikke få dårlig samvittighed, så er det en af måderne der hjælper mig til at få sat grænser og prioriteret.

Hvad og hvordan gør du ift. dine relationer (familie som venner/venninder m.fl.), så du ikke får dårlig samvittighed, men kan se dig selv i øjnene?

Glæder mig til at høre og få inspiration fra dig.