Livsrefleksioner

Sensitiv

Jeg har ekstra meget brug for min mentale superman/superwoman kappe i disse tider….

Det rammer mig helt ind i cellerne med al den frygt og negativitet, som disse tider også får frem i os og verden. At være sensitiv er noget jeg har skulle lære at holde i balance, så det ikke slog mig om kuld. Et af værktøjerne jeg har brugt og til stadighed bruger er at forestille mig at jeg har en usynlig kappe på, som beskytter mig mod negative energier eller i det hele taget bare energier fra andre mennesker og omverdenen. Jeg lukker øjnene og forstiller mig, at jeg påfører mig kappen inden jeg f.eks. skal ud og købe ind eller inden/mens jeg ser nogen overvældende eller uhyggeligt i fjernsynet. Der er mange forskellige situationer hvor jeg nemt overvældes og hvor jeg gør brug af min kappe.

Vi bruger det også i fællesskab og ved at italesætte/sige det højt her hjemme. Det kan f.eks. være, når vi skal på tur og ud af døren, hvor tingene kan blive stressende – så husker vi hinanden på, at vi altid kan bruge vores kapper.

Selv min søn på 5 år hjælper med at huske på vores og hans egen kappe – det er måske også lidt nemmere for børn, som jo elsker at lege og klæde sig ud – for så kan man jo faktisk tage en rigtigt, fysisk kappe på.

Har du også en mental superkappe eller et andet lille mentalt redskab, som du bruger, når du føler dig overvældet følelsesmæssigt og hvornår/hvordan bruger du det?

Jeg passer på mig, du passer på dig og på den måde passer vi sammen på os og verden.